"Egy átlagos nő évente hétszer esik szerelembe, ebből hatszor cipőbe." (Kenneth Cole)

Női cipő

Zoknit szandállal, esetleg magassarkúval? Utánajártunk a nagy zokni mizériának: mit mivel érdemes, kell, esetleg illik viselni

2019. március 20. - Burkon.Média

Amikor az outfitedet tervezgeted, a legutolsó esetben – vagy talán még akkor sem - gondolsz a zoknira. Pedig ez a darab, illetve a hozzá szervesen kapcsolódó cipő is ugyanúgy a ruházatunk részét képezi, mint minden más.

Ugyan az egyik legkisebb ruhadarabunkról van szó, ám nagyon is  fontos kiegészítője az öltözködésünknek. Egy jól megválasztott darabbal megadhatjuk az utolsó simítást a ruházatunknak.

A zokniról az emberek többségének voltaképpen nincs igazán mélyreható információja, csak a legelszántabbak és divat iránt érdeklődők veszik a fáradságot, hogy utána nézzenek annak, hogyan is válasszuk ki a ruhánkhoz leginkább illő darabot.  

Zokniból sokfajta létezik, kiválasztani közülük a legmegfelelőbbet sokszor jelent kihívást. 

Alapvetően a színkombináció szokott dönteni, a legtöbben csupán a nadrágjukhoz igazítják azt. Ha adhatunk egy jó tanácsot, a fehér zoknit inkább csak a sportos szereléshez erőltesd. Ha hangsúlyozni akarsz, válassz ismétlődő mintásat. Ha viszont bizonytalan vagy abba, hogy mi is lenne épp alkalmas, akkor válassz valami klasszikust: egyszerűt, egyszínűt.

Arra pedig mindig figyelj, hogy passzoljon a többi ruhádhoz - Pöttyöst a pöttyöshöz :)

46101048_521315055043720_5288522491267956503_n.jpg

Fotó: Happy Socks Instagram - @hahadora

 

2019-ben a trendi zokni színe szürke, fekete vagy tengerészkék. Világos zoknit továbbra is kevésbé hivatalos eseményeken viselj. Mintásból viszont bármi jöhet: pöttyös (mint a képen), csíkos, de bármilyen klasszikus minta jó lehet.

A hossz is sokat számít egy zokni esetében. Van olyan, aminek igen hosszú a szára, ezeket a férfiak tipikusan öltönynadrághoz viselik. A középhosszú verziók a farmerhez lehetnek megfelelők, míg a legapróbbak olyan cipőkhöz illenek, ahol nem ajánlatos, hogy kikandikáljon a zokni.

Ha elég bevállalós vagy, viselj az idén te is térd fölé érő zoknit. Egy magassarkúval garantáltan minden szempár rád szegeződik majd.

Erről jut eszünkbe: ismét reneszánszát éli a zokni-szandál kombó. Azt mindenki döntse el maga, hogy ciki-e vagy sem, de az biztos, hogy érvek és ellenérvek hada sorakozik egymással szemben, ha a viseléséről van szó.

Fotó: Pinterest

Ezen a vonalon maradva egyre többen vannak azok, akik a magassarkú cipőjüket – hogy nyitott vagy zárt orral, az már teljesen lényegtelen - zoknival kombinálják, sok esetben puha, vastagabb, sportos zoknival. Viselőik nagy gonddal választják ki a megfelelő színt is: fontos, hogy mindenképpen passzoljon az éppen viselt szetthez.

Fotó: Pinterest

Ebbe belegondolva akkor az már annyira nem is extrém megjelenés, ha a körömcipőnkhöz mintás nejlon zoknit húzunk.

Fotó: Pinterest

Ha a fentiek ellenére még mindig bizonytalan vagy, milyen a jó zokni, akkor neked ajánljuk a sock sneakers cipőket. Első látásra eléggé furcsának hatnak, de ha sokáig nézed őket, akár meg is szokhatja a szemed, pláne, ha velük megspórolhatod reggel a zokni kiválasztására szánt időt. Ugyanis ez tulajdonképpen egy zokni hatású cipő. Kettő az egyben: cipő is, zokni is egyszerre.

Fotó: Pinterest

Bízunk benne, hogy azért tudtunk valamit segíteni a zokni-cipő kérdéskört illetően, és az idén már te is a legtrendibb zokniviselők közé tartozol majd.

Ha zokni megvan, de a cipő még hiányzik, nézz körül a Divatcipő.hu-n! Kattints.


A bejegyzés trackback címe:

https://noicipo.blog.hu/api/trackback/id/tr5214703422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása