"Egy átlagos nő évente hétszer esik szerelembe, ebből hatszor cipőbe." (Kenneth Cole)

Női cipő

Oxford cipő - Eddig inkább a férfiak hordták, most ősszel viszont a női cipődivat egyik meghatározó eleme

2018. augusztus 31. - Burkon.Média

De mi is az a mostanában igen népszerű Oxford cipő? És vajon mit takar ennek a brogue változata? Azonnal mutatjuk.

 

Az Oxford elnevezés gyakorlatilag zárt fűzésű elegáns cipőt takar. Jellemzően díszítés nélküli, az etikett szerint öltönyhöz illő cipők ezek. Amik eleinte férfi lábbelik voltak, mára viszont van már női változat is belőlük. Ezek azok, amik az idén ősszel meglehetősen trendinek számítanak.

oxford_cipo_vasarlas.jpgFotó: Pinterest

Viszont ha már az Oxford cipőt megemlítjük, a brogue-ra is ki kell térnünk. Hiszen számos, manapság kapható női cipőt ezzel a kifejezéssel illetnek. A brogue is egy Oxford cipő, annyi a különbség, hogy apró lyukak díszítik a felületét. Ha fotón mutatjuk, szerintünk tudni fogod, hogy miről is van szó.

 

brogue_cipo_vasarlas_webaruhaz.jpg

Fotó: Pinterest

 

De térjünk vissza az Oxford cipőkre, illetve arra, hogy ezeknek milyen női változatai kaphatók. Legegyszerűbb, ha a saját cipő webáruházunkból szemezgetünk.

Íme, mindjárt egy Tutto Bene cipő.

oxford_cipo_webaruhaz.jpg

 

Teljesen fedi azt, amit egy Oxford cipőnek mutatnia kell. Szerintünk hétköznapokra és alkalmakra is nyugodtan felveheted.

 

Ez is hasonló. Viszont ez az Oxford cipő egy kis plusz díszítést is kapott.

oxford_cipo_vasarlas_online.jpg

A márka itt is Tutto Bene.

Ez viszont egy Vagabond. Ami talán még belefér az Oxfordba. Egy biztos, hogy hasonlót  régen a férfiak hordtak. Most a hölgyeken a sor.

 

oxford-vagabond-cipo.jpg

Végül még egy Tutto Bene scarpe.

Ez hasonlít az első Oxford cipőhöz, viszont ennek valamivel magasabb a sarka, ezáltal kicsit talán nőiesebb is. Ha csajosabb irányba mennél el, de az Oxford cipőről nem mondanál le, ez lehet a neked való.

tutto_bene_scarpe_oxford.jpg

Nézegetnél még Oxford cipőt? Itt megteheted.

A legújabb őszi cipőket mutatjuk.



A bejegyzés trackback címe:

https://noicipo.blog.hu/api/trackback/id/tr1114214241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása