"Egy átlagos nő évente hétszer esik szerelembe, ebből hatszor cipőbe." (Kenneth Cole)

Női cipő

Milyen csizma áll jól nekem?

2018. november 09. - Burkon.Média

Nem mindegy, hogy alacsony termetűként választunk magunknak hosszú csizmát. Vagy az átlagnál magasabbként magassarkú lábbelit. Ahogy az sem igazán jó lépés, ha teltebb combokhoz az azokat kiemelő hossz szárú csizmát néztünk ki magunknak.

Például a térd fölé érő csizma csak azoknak áll jól, akiknek tényleg a modellekéhez hasonlóan vékony a lábuk. Ez ugyanis egy szoknyával felvéve egyértelműen a lábra irányítja a figyelmet. A boka fölé érő csizmákkal már valamivel jobb a helyzet. Ahogy az Instyle is írja egy korábbi cikkében, ez a cipőtípus inkább a homokóra alkatú hölgyeknek előnyös. De bokacsizma a körte alakkal megáldott nőknek is jó választás lehet. Hiszen így az egyébként is rövidke lábunk nem tűnik majd még kisebbnek. Az alma alaknál pedig az a trükk, hogy a térdig érő csizma belesimuljon az öltözékbe, így sokkal hosszabbnak látszik majd a lábunk, mint amilyen az valójában.

De mi a helyzet a sarkokkal? A magas sarkú cipő az alacsonyabb hölgyeknek  kiváló választás. Főleg, ha bokacsizma az a bizonyos cipő. Így sokkal hosszabbnak tűnik majd a láb.

Ha viszont az átlagnál jóval magasabbak, kifejezetten vékony lábúak vagyunk, nem biztos, hogy a magas sarkú csizma lesz a legjobb választás. Illetve a hegyes orrú fazonokat is kerüljük ebben az esetben. Ellenkező helyzetben olyanok leszünk, mintha két pálcikán sétálnánk.

csizma.jpg

Vastagabb vádli esetén viszont jöhet a magasabb sarkú csizma. De csakis a boka feletti, a térd alatti változat. Ha pedig igazán ügyelnél a látványra, ráncolt szárú csizmát válassz! Ez optikailag teljesen kiegyenlíti majd az arányokat. Az olyan csizmát viszont kerüld, amin egy vízszintes csík fut végig. Ez csak szélesebbnek mutatná a lábadat. Az ilyen csizmák a vékony lábúaknak valók. A színek tekintetében pedig egy nagyon egyszerű szabály van. Ha elterelnéd a figyelmet a lábadról, kerüld a kirívó darabokat! Ha viszont azt szeretnéd hangsúlyozni, hogy milyen vékonyak a lábaid, lehetsz az átlagnál merészebb.

Kíváncsi lennél konkrét cipőkre is? Mutatjuk a bokacsizma és a bakancs kínálatunkat. Klikk ide!



A bejegyzés trackback címe:

https://noicipo.blog.hu/api/trackback/id/tr8614362275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása