"Egy átlagos nő évente hétszer esik szerelembe, ebből hatszor cipőbe." (Kenneth Cole)

Női cipő

A bakancs is meghálálja a törődést - Ha ezekre figyelsz, több évig olyan lesz a cipőd, mintha új lenne

2018. december 14. - Burkon.Média

A téli cipők valamivel több odafigyelést igényelnek, mint a más évszakokban hordott lábbelik. Ha szeretnénk, hogy sokáig új maradjon a téli cipő, annak ápolására időt kell fordítani. Már vásárlás után célszerű ezt megkezdeni.

Használj impregnáló szert, boxold ki a cipőt! Ezzel egyből megvéded azt a téli szennyeződésektől. Az ajánlások szerint száraz időben elég hetente egyszer megtenni ezt, csapadékos időszakban pedig két-három alkalom az ideális a karbantartásra. Arra viszont mindig ügyelj, hogy impregnáláskor mindig száraz legyen a cipőd. Ez a bőr csizmákra is igaz. Nem elég csak letörölgetni a kezelés előtt. Meg kell várni, amíg szobahőmérsékleten teljesen kiszárad. Ne tegyük sugárzó hőhöz közel a cipőt, egyébként a bőr megkeményedik és berepedezhet. A legjobb, ha a a szárításkor újságpapírt gyűrsz a cipőbe, így nem esik össze a lábbeli felső része, megmarad az eredeti formája. A téli makacs sófoltokat a leghatékonyabban egy kifejezetten erre való cipősamponnal lehet leöblíteni. De a természetes megoldás hívei félbevágott hagymával is áttörölhetik a cipőt. Ha a művelettel megvagyunk, töröljük szárazra a cipő felületét, és jöhet a bőr ápolása. A bevezetőben említett módszereket, a boxolást vagy az impregnálást ilyenkor kell megtenni. Előbbi még az apróbb bőrhibákat is eltünteti. Már amennyiben tömörebb szerkezetű anyagot használsz. A lanolin- vagy méhviasz tartalmú cipőkrém ideális lehet. Ha a krémezéssel is megvagy, elő a puha szőrű kefét, és fényesítsd ki a cipőd felületét!

woman-cleans-shoes_1398-1550.jpg

Akár új cipőt veszel, akár a régit hordanád az idén télen, ezekre figyelj

Ha az előbbi helyzet érvényes rád, itt mutatjuk, hogy a Divatcipő.hu-n milyen bőr bakancsokat, csizmákat választhatsz. Klikk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noicipo.blog.hu/api/trackback/id/tr514482820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása